Ponedjeljak, 17. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Četvorica državljana BiH lišena slobode zbog krijumčarenja 21 stranog državljanina

Preuzmite sliku

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine radeći na sprečavanju nezakonitih migracija preko teritorija BiH, 22. maja 2024. godine, lišili su slobode četvoricu državljana BiH koji su pokušali prokrijumčariti 21 stranog državljanina, prenosi Anadolu.

Krijumčarenja su otkrivena prilikom kontrole četiri putnička motorna vozila, bh. nacionalnih oznaka, a koja su kontrolirana na području Gradiške i Kozarske Dubice, saopćila je Granična policija.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela Krijumčarenje osoba, o događaju je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH, prema čijem su nalogu vozači, državljani BiH, lišeni slobode.

Također, privremeno su oduzeta i četiri vozila te drugi dokazni materijali. Krijumčareni strani državljani nisu posjedovali identifikacione dokumente, a u Upitniku za migrante su izjavili da njih 19 dolaze iz Bangladeša, a dvoje iz Pakistana.

Svi su predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje. Protiv osumnjičenih državljana BiH bit će dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Krijumčarenje osoba Tužilaštvu BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,