Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Čampara: Novaliću su krivi svi osim onih koji su ga uvukli u sve ovo, a to je vrh SDA

Preuzmite sliku

Iz cijele ove afere jedino mi je kao čovjeka žao Fadila Novalića. On nikad nije bio političar, to nije u njegovom habitusu, a sva ova dešavanja potvrdila su da je on jedan obični politički naivac, saopćio je delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH i član Predsjedništva NiP-a, Aljoša Čampara, reagirajući na tvrdnje bivšeg federalnog premijera Fadila Novalića o njegovog navodnoj ulozi u aferi “Respiratori”. 

Čampara, koji je bio ministar unutrašnjih poslova u Vladi koju je vodio Novalić, ističe da su “Novaliću krivi svi – mediji, tužilaštvo, OSCE, medjunarodna zajednica, američka ambasada, samo kao krivce ne prepoznaje one koji su mu i došli glave, oni koji su ga uvukli u sve ovo, a to je vrh SDA.”

-Oni sada ostaju na slobodi, a Fadil ide na odsluživanje zatvorske kazne. Novalić je na osnovu SMS poruke primio po nalogu Asima čovjeka koji se bavi proizvodnjom malina, da dogovori sa njim kupovinu respiratora u vrijednosti nekoliko miliona. Bez naloga stranke takvu glupost Fadil sam nikad ne bi napravio. Ne zamjeram mu izjave ni optužbe na moj račun i nisam ih planirao komentarisati, jer u ovom trenutku dovoljno je teško njemu sa samim sobom, naveo je Čampara.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,