Četvrtak, 26. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Bursać odgovorio Biseri Turković: BiH je Monte Carlo kad imaš mjesečno 10 hiljada za nerad i kad mijenjaš nove audije ko stare čarape

Preuzmite sliku

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković komentirala je, između ostalog, materijalno stanje građana naše zemlje. Prema onome što je rekla, dalo bi se zaključiti da je u BiH sve “med i mlijeko”.

Na komentar novinarke da su ljudi možda umorni od borbe, Turković odgovara da “niko nema pravo biti umoran, ako ima nešto da pojede”.

“Niko ne treba da bude umoran od toga. Niko. Svi mi imamo jako dobar život. Onaj ko ima toplinu u domu, svjetlo, ko ima nešto da pojede, ne može biti umoran. Mislim da smo mi razmaženi”, ocijenila je ministrica.

Na kraju je priznala da, kako kaže, tu i tamo i u BiH ima teških slučajeva. “Mi imamo teških slučajeva, tu i tamo, ne treba zatvarati oči pred tim. Ali većina našeg naroda može sastaviti kraj s krajem. Ali kad se govori o većini naroda, mi imamo solidan život”, zaključila je Turković.

Povodom ovoga oglasio se i banjalučki novinar Dragan Bursać koji je na društvenim mrežama dao svojevrstan odgovor ministrici vanjskih poslova BiH

Njegov status prenosimo u cjelosti.

Pa jeste, kad imaš mjesečno 10 hiljada za nerad i kad mijenjaš nove audije ko stare čarape, kad se ne miješaš u svoj posao i za to dobijaš novce, kad zemlju gledaš ili iz helikoptera ili iza blindiranog stakla, kad si zadnji put u nabavci bila ‘86, mora da ti se čini kako je BiH bogatija od Monte Karla!

I na kraju, nije (toliki) problem oholost, bahatost, bezobrazluk i bestidnost ove žene, nego mentalni sklop onih koji glasaju za ovakve moralne Godzile.

Izdvojeno | Turković nazvala bh. građane “razmaženim” i poručila: Svi mi imamo jako dobar život

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje