Nedjelja, 20. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Bivši ministar izazvao masovnu tuču na utakmici Druge lige TK

Preuzmite sliku

Bivši ministar poljoprivrede i šumarstva u Vladi Tuzlanskog kantona, Abdulah Zukić je nakon dva nepuna mjeseca, kada je demolirao kafić Avenija i tukao goste objekta, izazvao novi skandal.

Ovoga puta radi se o huliganskom napadu na utakmici 18. kola Druge fudbalske lige Tuzlanskog kantona gdje je izazvao masovnu tuču.

Kako saznaje Avaz od izvora bliskog istrazi, masovnoj tuči na stadionu u Gornjim Živinicama prethodila je cjelodnevna pijanka Zukića i njegove ekipe u Bašigovcima.

Po dolasku na stadion, Zukić je jednom od prijatelja dao 200 KM da kupi viski i pivo, koje su nastavili piti tokom utakmice između Mladosti iz Gornjih Živinica i Mladosti 78 Donje Vukovije. Zukić i njegovi prijatelji provocirali su domaće navijače, koji je bilo oko 400, prenosi Avaz. To je mahom rodbina igrača Mladosti, koja ih prati na svakoj domaćoj utakmici.

Incident je eskalirao pri kraju utakmice, kada su nasilnici pored tribina, okrenuti prema kućama, urinirali. Tu je bilo mnoštvo žena i djece, a jedan mještanin upozorio je Zukića i ostale da to ne rade.

Zbog toga ga je muškarac s nadimkom Dropa pogodio flašom u glavu. Tada je domaćim navijačima prekipjelo, pa su im uzvratili. Šake su sijevale na sve strane, a bilo je i povrijeđenih.

Nakon svega, Zukić i njegova svita pobjegli su prema Bašigovcima, čak su im na mjestu tuče ostali mobiteli i lični dokumenti. Nekoliko osoba zbog povreda je zbrinuto u UKC-u Tuzla, a mještani su o svemu obavijstili policiju, koja je zabilježila incident kao narušavanje javnog reda i mira.

– Odnos ova dva kluba uvijek je bio na vrhunskom nivou, prijateljski i korektan, takav će uvijek i ostati a samo tim koji pokaže više na terenu izborit će plasman u viši rang, za Tuzlanski.ba istakao je Ismet Hodžić predsjednik N.K. Slatina Bašigovci. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,