Ponedjeljak, 26. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bingo podržao veliku akciju influensera sa 20.000 KM, za 15 dana prikupljeno 300.000 KM za onkološke pacijente

Preuzmite sliku

Kampanja, koju su pokrenuli bosanskohercegovački influenseri, na čelu sa Tuzlakom, Mirzom Mustafagićem i u saradnji sa Fondacijom tuzlanske zajednice, ima višestruki cilj.

Najpsije je cilj bio obezbjediti medicinsku i drugu opremu radi stvaranja boljih uslova za boravak onkoloških pacijenata na Odjelu onkologije, Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli, a nakon ekspresno prikupljenog prvog dijela sredstava akcija je nastavljena.

Cilj je sada unaprijediti uslove onkološkim odjeljenima u Zenici, Mostaru i Banja Luci. Naime, sve ove ustanove su u proteklom periodu pružale podršku liječenju onkoloških pacijenata iz TK, iako se i same suočavaju sa određenim izazovima.

Akciju su podržali Gradovi Sarajevo, Tuzla i Lukavac sa po 10.000, Gradovi Gradačac, Srebrenik i Gračanica donirali su po 5.000 KM, a uključili su se i brojni privrednici i kompanije među kojima su i Babilon, Menprom, Murex i brojni drugi.

Posljednji u nizu sredstva u iznosu od 20.000 KM su uplatili iz kompanije Bingo i na ovaj način prikupljeno je više od 300.000 KM sa svega 15 dana trajanja kampanje.

“Pomjerili smo planinu, doslovno. Ovo je jedna od najljepših priča u zadnje vrijeme, neskromno bih rekao. Potruditi ćemo se da opravdamo povjerenje koje ste nam ukazali a svaku marku će Fondacija prikazati na kraju svega. Neka ovo bude početak nekih lijepih priča, i da… vjerujte u sebe i vjerujte da možete, jer zaista možete”, poručio je Mustafagić.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Mirza Mustafagić (@mirzamustafagic)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,