Nedjelja, 24. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

BIHAMK: Jak vjetar otežava saobraćanje u Hercegovini

Preuzmite sliku

Na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK).

Na dionicama u višim planinskim predjelima upozoravaju na ugaženi ili raskvašeni snijeg na kolovozu.

Izdvajaju putne pravce: Ripač – Vrtoče, Bosanski Petrovac – Drvar, Ključ – Bosanski Petrovac, Jablanica – Posušje, Kupres – Šuica, Glamoč – Mlinište, Bugojno – Novi Travnik i Prozor – Gornji Vakuf/Uskoplje.

Snijeg i jutros pada u višim planinskim predjelima i zadržava se na kolovozu.

Jak vjetar otežava saobraćanje u Hercegovini, a meteorolozi su za danas najavili izrazito jak vjetar i u ostalim krajevima BIH.

Apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu. Napominju da je posjedovanje zimske opreme obavezno.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar – Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres – Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača – Novi Travnik – Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice – Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na auto put.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Vitez – Travnik, Živinice – Banovići, Drvar – Bosansko Grahovo, Rogatica – Ustiprača, Gromiljak – Blažuj, Posušje – Široki Brijeg i Šuica – Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,