Utorak, 19. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

BiH: Zbog slabije kiše koja pada u većem dijelu Bosne nužna oprezna vožnja

Preuzmite sliku

Slabija kiša pada u većem dijelu Bosne, dok je u Hercegovini, za sada, suho.

Bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, vozače iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) savjetuju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Za sigurnu vožnju-ne zaboravite vezati sigurnosni pojas u vozilu. Također, napominje se da se zaštititi dijete, odnosno uvijek koristi autosjedalica.

Za danas su najavljeni radovi u zoni petlje Podlugovi (na autoputu A-1), zbog čega će se saobraćati dvosmjerno (jednom kolovoznom trakom). Planirano je da radovi traju od 9 do 22 sata.

Zbog radova u tunelu Čaklovići (Tuzla – Kalesija) saobraćaj se od 22 do 6 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic – Jablanica), zbog čega se saobraća naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23:00-04:30 sati) saobraćaj se na ovoj dionici obustavlja.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini – GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Bugojno – Rostovo, Doboj – Rudanka, Ustikolina – Goražde (mostovi Ustikolina i Mravinjac), Stolac – Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje – Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići – Ribnica (na izlazu iz Banovića).

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,