Srijeda, 27. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

BiH večeras obojena u pink, počinje mjesec borbe protiv karcinoma dojke

Preuzmite sliku

Simboličnim osvjetljavanjem bosanskohercegovačkih gradova u pink boju zvanično je započeo “Oktobar – mjesec borbe protiv karcinoma dojke”.

Udruženja oboljelih od karcinoma dojke okupljena u mrežu “Think Pink – Zajedno smo jedno” u četrnaest gradova i općina osvijetlili su neke od najljepših građevina i objekata.

  • U glavnom bosanskohercegovačkom gradu u ružičasto su obojili Akademiju likovnih umjetnosti. Osvijetlili su i Stari most u Mostaru, Banski dvor u Banjoj Luci, vodopad u Jajcu, kulu Zmaja od Bosne u Gradačcu, crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije u Širokom Brijegu, Gradsku Arenu i dva pješačka mosta u Zenici, Gradsku Vijećnicu i fontanu u Cazinu, te fontanu u Hadžićima. U pink je obojen i hotel Tuzla, Gimnazija Bugojno, Srednja strukovna škola Silvije Strahimir Kranjčević u Livnu i Ivan Goran Kovačić u Kiseljaku, Kapetanova kula i Crkva Sv. Ante Padovanskog u Bihaću.

    Na ovaj način pridružili su se brojnim evropskim gradovima i skrenuli pažnju na važnost ranog otkrivanja bolesti, saopćili su organizatori.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,