Srijeda, 22. Maj 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

BHRT: Zbog katastrofalne finansijske situacije 23. januara protest upozorenja

Upravni odbor Samostalnog sindikata radnika u Bosanskohercegovačkoj radio-televiziji (BHRT) u ponedjeljak, 23. januara u 12:05 sati održat će protest upozorenja, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kako najavljuje Upravni odbor Samostalnog sindikata radnika BHRT-a, protest će biti organizovan zbog ugrožene egzistencije svih radnika i njihovih porodica, što je produkt katastrofalne finansijske situacije u BHRT-u.

“Upitne su plaće radnika, ne uplaćuju se redovno svi doprinosi, uslovi rada su katastrofalni, a sredstva za rad su zastarjela. Zbog svega toga Samostalni sindikat radnika u BHRT-u zahtjeva hitno rješavanje stabilnog finansiranja BHRT-a”, navodi se iz Upravnog odobra.

Upravni odbor podsjeća da traži da se navedeni zahtjev realizuje u roku od 60 dana.

“Obzirom da je Samostalni sindikat radnika u BHRT-u cijelu proteklu godinu upozoravao sve nadležne – menadžment BHRT-a, UO BHRT-a, Odbor sistema Javnih RTV servisa, Parlamentarnu skupštinu BiH, međunarodne institucije na takvo stanje, tražimo da se ovaj zahtjev realizuje u roku od 60 dana. Upućujemo poziv svim sindikatima u našoj zemlji da nam se pridruže i podrže nas u našoj borbi za stabilan i nezavisan Javni RTV servis BiH”, pozivaju iz Upravnog odbora Samostalnog sindikata radnika BHRT-a.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,