Nedjelja, 4. Juna 2023.
Tuzlanski.ba logo

BH novinari: Javni protest Željani Zovko zbog odnosa prema novinarki

Preuzmite sliku

Upravni odbor Udruženja/Udruge BH novinari upućuje javni protest Željani Zovko, zastupnici Republike Hrvatske u Evropskom parlamentu, zbog njenog omalovažavajućeg odnosa prema novinarki u intervjuu za N1 televiziju, emitiranom 28. januara, saopćeno je danas.

“Govoreći o aktuelnim političkim prilikama u regionu te ulozi EU u tretiranju migrantske krize u BiH, zastupnica EP Željana Zovko tokom cijelog intervjua ponašala se krajnje cinično i uvredljivo prema novinarki N1 Mineli Jašar – Opardija, a na legitimna pitanja odgovarala je protupitanjima i nastojanjem da omalovaži rad novinarke”, navode iz Udruženja.

“Mislim da ovo pitanje izlazi iz okvira pitanja jednog novinara i konverzacije koju bismo trebali imati“, „vi ste još dosta mladi, pa niste stigli proučiti neke stvari u povijesti“, „mislim da je pitanje apsolutno neumjesno, nije moje da tumačim ništa“, „ovakva pitanja apsolutno ne doprinose pomirenju“, „naša konverzacija ne doprinosi nekom produktivnom kraju i ne vidim na koji način ćemo završiti ovaj razgovor“, „ukoliko imate nekih drugih pitanja, veoma rado ću vam odgovoriti“ – neke su od rečenica i opaski kojima je zastupnica Zovko „odgovarala“ na pitanja novinarke N1.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje