Srijeda, 17. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Beba stara jedan dan iz Mostara helikopterom transportovana u Beograd

Preuzmite sliku

Direktor Helikopterskog servisa RS-a je istakao da je beba rođena jučer i da je riječ o izuzetno teškom zračn​o medicinskom transportu koji je izvršen u koordinaciji sa ljekarskim timovima bolnica u Trebinju i Mostaru.

Pripadnici Helikopterskog servisa i ljekari Univerzitetskog kliničkog centra(UKC) Republike Srpske danas su uspješno izvršili zračni medicinski transport novorođenčeta iz Mostara za Beograd.

” Riječ je o muškom novorođenčetu iz Trebinja sa urođenom srčanom manom, hospitalizovanom u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar koje je transportovano u Institut za majku i dijete u Beograd radi hitne kardiohirurške operacije”, rekao je Srni direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić.

On je istakao da je beba rođena jučer i da je riječ o izuzetno teškom zračn​o medicinskom transportu koji je izvršen u koordinaciji sa ljekarskim timovima bolnica u Trebinju i Mostaru.

“Pripadnicima Helikopterskog servisa i ljekarima UKC-a ovo je osmi zračn​i medicinski transport od početka godine”, rekao je Kusturić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje