Petak, 25. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Banjaluka: Sletio avion sa opremom za pokretnu bolnicu

Preuzmite sliku

Avion sa opremom za pokretnu bolnicu, koju je u kupila Vlada Republike Srpske sletio je večeras na Međunarodni aerodrom “Banjaluka” u Mahovljanima kod Banjaluke, javlja Anadolu Agency (AA).

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, večeras je na aerodromu nakon slijetanja aviona sa opremom rekao da su u prvim danima izbijanja krize odlučili da nabave pokretnu bolnicu plaćenu 3,65 miliona KM bez PDV-a.

‘Sutra će doći drugi dio i za par dana sve ostalo. Bolnica je kapaciteta 50 ležajeva intenzivne njege i 450 kreveta za lakše pacijente’, kazao je Dodik.

Površina bolnice je oko 6.000 kvadratnih metara, a nabavljena je za potrebe eventualnog liječenja pacijenata pozitivnih na koronavirus, a u slučaju da kapaciteti bolnica ne budu adekvatni.

‘Imajući u vidu opseg epidemije i ono što gledamo često na medijima, nemogućnost da se smjeste svi, mi smo reagovali na ovaj način. Mislim da je ovo dobar potrez vlasti RS’, rekao je Dodik i dodao da će bolnica moći biti korisna i kasnije u slučaju eventualne potrebe, a biće smještena u adekvatno skladište.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,