Utorak, 25. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Autoput “9. januar” prelazi preko privatne zemlje: Vlasnik razmišlja da obustavi saobraćaj (VIDEO)

Preuzmite sliku

Autoput Banjaluka – Doboj otvoren je prije 2 mjeseca. Međutim, još uvijek nije završena eksproprijacija zemljišta Ratka Mihajlovića iz Drugovića kod Laktaša, na čijem se dijelu imanja sada nalazi petlja Drugovići i naplatne kućice, piše BNTV.

Dio imanja koje još uvijek pripada Ratku Mihajloviću, nalazi se ispod auto-puta 9. januar. Imanje je podijeljeno autoputem na dva dijela, a dio imanja se nalazi i ispod petlje Druogivći gdje su i naplatne kućice. Autoput je već mjesecima otvoren za saobraćaj iako eksproprijacija zemljišta nije završena.

Na teren su više puta izlazile ekipe Geodetske uprave, izvođača radova, Autoputeva i Pravobranilaštva Republike Srpske, ali bez ikakvog konkretnog rješenja. Ratko Mihalović kaže da mu je već prekipilo i da razmišlja čak i da obustavi saobraćaj na dionici autoputa koja se nalazi na njegovom imanju.

Iz Javnog preduzeća Autoputevi Republike Srpske odgovaraju da Mihajlović neće imati potrebe za bilo kakvim radikalnim metodama jer, kako tvrde proces exproprijacije njegovog zemljišta je u završnoj fazi.

Topić kaže da Autuputevi imaju privremeno rješenje o ulasku u posjed na osnovu kog su dobili građevinsku, a kasnije i upotrebnu dozvolu. Tvrdi da će Ratko Mihajlović dobiti ono što mu pripada po osnovu eksproprijacije. Mihajlović međutim tvrdi da se sve odužilo u nedogled. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: