Subota, 2. Decembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Apel za Nedima Derljića koji ima 5 tumora na mozgu

Preuzmite sliku

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za Nedima Derljića iz mjesta Čipuljić kod Bugojna koji ima 5 tumora na mozgu i za njega je u funkciju stavljen humanitarni broj 17014. Pozivom se doniraju 2 KM, a broj je jedinstven za sve bh. telekom operatere.

Nedim se od njegove 13 godine bori sa recidivnim tumorima na mozgu. Do sada je imao sedam operacija mozga i lijevi dio lobanje mu je odstranjen.

Ovih pet tumora koje trenutno ima utiču mu na vid, govor i onemogućavaju normalan život i privređivanje za porodicu.

Za još jedan u nizu operativnih zahvata, ovaj put u Istanbulu potrebno mu je 24.000 eura. Prvobitna cijena koju je Nedim dobio za operaciju je bila 29.000 eura, ali je naša organizacija dobila popust od 5.000 eura.

Ovaj 32-godišnjak živi sa suprugom i majkom, oca je izgubio davne 1995. godine. On i njegova majka se od njegovog ranog djetinjstva sami bore kroz život, a Nedimova majka nikada neće zaboraviti dan kada je njen sin došao kući iz škole žaleći se na glavobolju, a odmah potom mu je dijagnosticiran tumor na mozgu.

Da Nedim pobijedi ovu bolest za svoju majku i suprugu, osim poziva na broj 17014 možete mu pomoći i donacijama putem web platforme www.pomoziba.org ili žiro računa Udruženja Pomozi.ba.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,