Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Apel za liječenje Amire koja se bori s rakom dojke

Preuzmite sliku

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za Amiru Lukovac Banda iz Sarajeva koja se u njenoj 46-oj godini bori s rakom dojke.

Za nju je u funkciju stavljen humanitarni broj 17043, pozivom se doniraju 2 KM, a broj je jedinstven za sve bh. telekom operatere.

Amira je majka studenta Kijana i malene školarke Ume koja pohađa četvrti razred osnovne škole.

Da boluje od invazivnog karcinoma dojke saznala je u junu tekuće godine kada je i krenula u borbu s ovom okrutnom bolešću. Prije toga joj je dijagnosticirana multipla skleroza.

Nakon kobne dijagnoze, prva misao su joj bila njena djeca, Kijan koji je rano ostao bez oca Adija i kćerkica Uma kojoj je sada mama najpotrebnija.

Kako bi pobijedila ovu bolest potrebne su joj za početak četiri doze imunoterapija. Za prvu dozu sredstva su prikupile Amirine kolege, a sredstva za ostale tri doze koje se uključuju zbog progresivne naravi bolesti potrebno je 8.100 eura, koje Udruženje Pomozi.ba želi prikupiti ovim apelom.

Osim poziva na broj 17043 Amiri možete pomoći i novčanim donacijama putem web platforme www.pomozi.ba ili standardnih žiro računa Udruženja Pomozi.ba.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,