Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Apel za Lamijine bezbolne korake

Preuzmite sliku

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za liječenje dvadesetogodišnje Lamije Oruč iz Sarajeva kojoj je potrebna operacija noge.

Za nju je u funkciju stavljen humanitarni broj 17043, pozivom se doniraju 2 KM, a broj je jedinstven za sve telekom operatere u BiH.

Lamija Oruč iz Sarajeva je sa nepunih šest godina nesretnim padom sa drugog sprata zadobila komplikovane prelome obje petne kosti i skočnog zgloba na lijevoj nozi. Dugo je nosila gipseve i išla na fizikalne terapije, ali lomovi su ostavili trajne posljedice.

Lijeva fibula ili lisna kost joj je kraća nego što bi trebala biti zbog traume koja je dovela do zastoja rasta i deformacije skočnog zgloba. Zbog toga ne može hodati više od sat vremena, jer dobije nesnosne bolove, a jako joj je teško i ustati ukoliko duže sjedi. Za operaciju produljenja lijeve fibule u Kairu potrebno joj je 10.400 eura.

Završila je Srednju školu za okoliš i drvni dizajn, a želja joj je da radi neki posao koji ima veze sa odjećom i modom. Živi sa mamom i nanom.

Osim poziva na broj 17043 ovoj mladoj djevojci možete pomoći i novčanim donacijama putem klika na opciju DONIRAJ ODMAH ili putem žiro računa Udruženja Pomozi.ba.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,