Nedjelja, 7. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Apel za Ismeta iz Fojnice koji ima rak bubrega sa metastazama na mozgu

Preuzmite sliku

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za 40-godišnjeg Ismeta Zuluma iz Fojnice koji boluje od karcinoma bubrega s metastazama na mozgu.

Za njega je aktivan humanitarni broj 17041 kojim donirate 2 KM, a broj je jedinstven za sve bh. operatere.

Ismet je u aprilu mjesecu 2021. godine nakon napada bubrega saznao da ima karcinom na lijevom bubregu te je isti hirurškim putem odstranjen. Iako se nadao da je izborio ovu bitku, u januaru tekuće godine nakon bolova u leđima i desnoj nozi saznaje da je tumor metastazirao i proširio se na kičmu i mozak.

Sada su ovom dragom čovjeku čije stanje se pogoršava iz dana u dan i koji je život posvetio brizi o mentalno invalidnim licima potrebne kemoterapije u Turskoj koje mu doslovno spašavaju život, a koje koštaju 18.000 eura.

Ovom mladom ocu 13-godišnjeg Hamze smo u julu mjesecu za gama zračenje i boravak u Turskoj platili 14.651 KM i nakon jednog tretmana metastaze na mozgu su se gotovo povukle, što mu daje nadu da može pobijediti ovu zloćudnu bolest.

Donacije za Ismeta koji se kreće uz pomoć štaka i korzeta su moguće osim poziva na broj 17041 i putem naše platforme www.pomozi.org ili naših žiro računa.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,