Subota, 24. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Aljoša Čampara o aferama ‘Asim’ i ‘Respiratori’, prijavama, korupciji i napuštanju SDA

Preuzmite sliku

Aljoša Čampara, zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo u programu N1 pozvao je građane da prijavljuju korupciju, anonimno ili javno.

Na pitanje voditelja Pressinga Amira Zukića da li zna ko je prijavio za korupciju direktora Obavještajno-sigurnosne agencije Osmana Mehmedagića Osmicu, odgovorio je – evo, ja sam.

Na vaš račun stigle su optužbe u vezi sa slučajem Mehmedagić.  Portal istraga.ba tvrdi kako je vaša savjetnica prijavila direktora OSA-e? Da li ste vi autor anonimnih prijava?

Naravno da nisam. Protiv mene imaju anonimne prijave, ali ja nikad nisam tražio snimke nadzornih kamera. To je protivzakonito. Vidjet ćete kako će biti lako dokazati na sudu da ona (savjetnica Mirela Bubalo) nije bila.

Ko je bio?

Evo kažem – ja sam podnio prijavu.

Jel vi to ironično?

Pozivam građane da prijavljuju korupciju. Možete misliti da ja odem u Poštu i skinem snimke nadzornih kamera.

Čampara je tokom razgovora rekao i da akteri afere nisu kažnjeni – nego su uprkos tome nagrađeni.

“Svi koji su se spominjali u aferi Asim – nagrađeni su. Asim Sarajlić je u Domu naroda, ima opravdanje što je tamo. Možda vodi i Kadrovsku službu još. Sabahudin Delalić je u Skupštini KS, član je Izvršnog odbora. Muhamed Šehović je u skupštinskoj komisiji. Čovjek koji se spominje da je trebao štampati bjanko listiće – na listi je u Novom Sarajevu. Mehmedagića stranka gura da obnovi mandat u drugom periodu. Niko nije kažnjen”, rekao je Čampara – dodavši da se odgovori na aferu i dalje čekaju.

Istakao je kako je formirana Komisija, a ni nakon 77 dana – ništa se nije desilo.

“Sada mene neko ubjeđuje da je to uredu. Svako to vidi. Ništa se neće desiti, a ovo su posljedice koje ćemo trpiti. Moglo se to pošteno i čestito riješiti. Neka bi to udarilo na srž SDA. Ako sam kriv – ja nisam vrijedan stranke SDA. SDA postoji 30 godina, preživjela je i smrt Alije Izetbegovića, koji je utemeljio principe, moramo se držati njegovih poruka”, rekao je Čampara.

On je kazao da su snimak svi čuli, a da su sve priče nastale nakon njega – “spinovanja i priče za malu djecu”.

Čampara je kazao i to da vjeruje da i njega sada prate, odnosno da sumnja na to, ali mu to ni ne smeta.

“Izlazit će montiranja prljavih stvari. Da sam narkoman, diler, ljubavnik, da im poručim – ako mi budu dirali u porodicu, djecu, saradnike, prijatelje – imat će brutalan odgovor. Poručujem svakome ko se usudi da bilo šta nekorektno uradi”, rekao je Čampara.

Kazao je kako neće govoriti ružno o SDA, govorit će istinu, principijelno – i činjenice kao dokaz. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,