Utorak, 19. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Aapel za Nedžada Ibrića koji se bori sa rakom na želucu, koji je metastazirao na jetru i pluća

Preuzmite sliku

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za liječenje Nedžada Ibrića iz Zavidovića, oca osmogodišnje Ajlin i petogodišnjeg Džana koji boluje od karcinoma želuca koji je metastazirao na jetru i pluća.

Za njega je u funkciju stavljen humanitarni broj 17006, pozivom donirate 2 KM, a broj je jedinstven za sve bh. operatere.

Nedžad je posve slučajno u aprilu ove godine saznao za bolest, koja je za manje od šest mjeseci potpuno promijenila njegov život. On je samo u posljednjih mjesec dana izgubio 30 kg, te umjesto da vrijeme provodi u igri sa svojom Ajlin i Džanom, njih dvoje oca svakodnevno grle u bolesničkom krevetu za koji je vezan.

Nedžad trpi konstantne, neizrecive bolove, a po preporuci ljekara potrebno je da ode u Tursku na detaljne pretrage. Konačni troškovi liječenja biće poznati nakon završenih pretraga, kada će se odrediti i daljnji tok njegovog liječenja.

Nedžadu pored poziva na broj 17006 možete pomoći donacijama putem web platforme www.pomoziba.org, kao i uplatama putem PayPala i standardnih računa Udruženja Pomozi.ba.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje