Petak, 3. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Završne pripreme za 49. Sajam šljive u Gradačcu

Preuzmite sliku

U Turističkoj zajednici Grada Gradačac vrše se završne pripreme za početak 49. Međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajam šljive koji će se održati od 24. do 27.08.2022. godine. Postavljaju se štandovi i uređuju izložbeni prostori. Na Poljoprivrednom fakultetu u Sarajevu vrši se analiza kvaliteta prijavljenih prozvoda za dodjelu sajamskih medalja.

– U godini kada se pripremamo za jubilarno 50-to izdanje ove sajamske manifestacije očekujemo dolazak oko 300 izlagača iz Bosne i Hercegovine, zemalja regiona i Turske. Ove godine ćemo među izlagačima imati nekoliko firmi iz Bosne i Hercegovine koje su lideri u pojedinim granama prehrambene industrije. Na sjamu će biti predstavnici poljoprivrednih i proizvođačkih zadruga i otkupljivači voća i povrća, ističe Ensar Mešanović, voditelj Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Gradačac.

Na 49. međunarodnom sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije u Gradačcu predstavit će se dugogodišnji prijatelji ove manifestacije kao što su Lactalis BH, Meggle, Agragold, Bimal, Bh Telecom.

  • Partner sajma je Grad Gradačac. Pokrovitelji su Vlada Tuzlanskog kantona, Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo i Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumartsva FBiH.

    I ove godine kolektivne izložbene štandove imat će firme, zanatlije I poljoprivredni proizvođači iz gradova Srebrenik i Bijeljina, općina Modriča i Doboj-Istok, te članovi Udruženja poslodavaca Brčko distrikta BiH, Privredne komore TK i USK, Obrtničke komore Tuzlanskog kantona kao i Turističke zajednice Tuzlanskog kantona.

    – Vjerujemo da će učesnici i posjetioci biti zadovoljni sajamskom ponudom koju i ove godine prate brojni stučni i naučni sadržaji. Po peti puta biće organizovan i međunarodni sajam pčelarstva, najavljuje Mešanović.

    Sajamske dane će pratiti bogat kulturno zabavni program a za goste, izlagače i posjetioce će biti organizovana i tradicionalna „Plava noć“.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,