Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Uskoro u Tuzli: Radiološki centar u sklopu Poliklinike Medical Irac

Preuzmite sliku

Popularno

Prateći nove standarde u oblasti medicine i radiologije, Poliklinika Medical Irac odlučila je proširiti svoje usluge i ponuditi građanima najsavremeniji radiološki kabinet u novom prostoru na adresi Rudarska 69 u naselju Irac.

Građanima će biti na raspolaganju kompletna CT dijagnostika, RTG snimanje, denzitometrija kao i mamografija – zlatni standard kada je u pitanju otkrivanje karcinoma dojki.

Najnoviji uređaji digitalne tehnologije u novom odjelu pružat će dijagnostičke slike visoke kvalitete uz veliku brzinu snimanja, što će pacijentima omogućiti brzu, ugodnu i bezbolnu pretragu.

Ono što će pacijentima sigurno biti važno jeste da je uz ovu opremu nivo zračenja smanjen za čak 85% u odnosu na standardni radiološki pregled.

  • Rentgen snimanje i  kompjuterizovana tomografija (CT) metode su koje omogućavaju pregled unutrašnjosti organizma/tjelesnih struktura (mekog tkiva, koštano-mišićnog sistema,…) Putem elektromagnetnih talasa dobijaju se najkvalitetnije i najpreciznije slike unutrašnjosti ljudskog tijela. U novom radiološkom centru koristit će se 128 slajsni CT aparat, jedini u Tuzlanskom kantonu, koji omogućava snimanje statičnih kao i organa u pokretu uz minimalnu dozu zračenja i maksimalan kvalitet slike.

    Rana radiološka metoda otkrivanja raka dojke odnosno mamografija i u današnje vrijeme ono što ona obezbjeđuje pacijenticama nadaleko je poznato, a Poliklinika Medical Irac napravila je korak dalje sa savremenim mamografom.  Zahvaljujući visokoj rezoluciji slike i preciznoj dijagnostici, ovaj mamograf omogućava ranu detekciju promjena u dojkama što povećava izglede za uspješno liječenje.

  • Osim navedenih aparata i usluga, Poliklinika Medical Irac podiže standarde i u domenu laboratorijske dijagnostike te će građani uskoro imati priliku raditi i analize iz oblasti mikrobiologije i genetike. Na ovaj način stavlja se  poseban akcenat na vrijednost laboratorijskih analiza u dijagnostici, praćenju i liječenju bolesti, ali i samoj prevenciji.

    Novi objekat sa novim uslugama uskoro će biti na raspolaganju pacijentima i građanima. O zvaničnom otvaranju i novim uslugama građani će se moći dodatno informisati na web i Facebook stranici.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje