Petak, 28. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Unuk poznatog bh. poduzetnika u Parizu predstavio patentirani pištolj Bekto .22 LR

Preuzmite sliku

Jedan od najznačajnijih svjetskih sajmova namjenske industrije, Eurosatory 2024, održan je u Parizu. U sklopu paviljona Bosne i Hercegovine, kompanija AC Unity d.o.o. iz Goražda predstavlja i izlaže svoje proizvode.

Prije sedam godina u ovoj kompaniji proizvedena je prva bh. puška, a na prestižnom sajmu u Parizu, koji je u toku, AC Unity prvi put predstavlja svoj novi proizvod – pištolj Bekto .22 LR.

Pištolj Bekto .22 LR prvi je dvoredni okvir kapaciteta 20 metaka u kalibru .22, izumljen i patentiran od strane Erwina Bekta, unuka poznatog goraždanskog biznismena Redža Bekta. Ovaj subkompaktni pištolj za samoodbranu i trening, iako malokalibarski, posjeduje sve osobine modernog 9mm pištolja, uključujući ručnu sigurnost. Dizajniran je za upotrebu i dešnjacima i ljevacima, a testiran je s municijom najvećih proizvođača kako bi se osigurala maksimalna pouzdanost i performanse.

  • “Veliko je zadovoljstvo prisustvovati sajmu Eurosatory, a ogromna čast kada nam kupci prilaze i interesuju se za naše proizvode pored ogromnog broja ostalih velikih kompanija namjenske industrije. Nadam se da ćemo u budućnosti nastaviti ovaj niz te na svim budućim sajmovima predstavljati kompaniju AC Unity, kao i Bosnu i Hercegovinu”, kazao je direktor kompanije Samir Terović.

    Sajam Eurosatory 2024 pruža jedinstvenu priliku za Bosnu i Hercegovinu da se predstavi na globalnoj sceni i uspostavi nove poslovne kontakte. Predstavnici AC Unity se nadaju da će njihovo prisustvo na ovom sajmu otvoriti vrata novim poslovnim mogućnostima i doprinijeti daljem rastu i razvoju.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,