Petak, 3. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sparkasse Bank svečano otvorila novu filijalu u Tuzli (FOTO)

Preuzmite sliku

Svečanim presijecanjem vrpce premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić je sa direktorom Sparkasse banke BiH Sanelom Kusturicom i gradonačelnikom Tuzle Jasminom Imamovićem otvorio novu filijalu Sparkasse banke u Tuzli.

Na ceremoniji svečanog otvaranja prisutnima su se obratili Sanel Kusturica, direktor Sparkasse Bank, Bego Gutić, premijer TK i Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle.

Direktor Sparkasse Bank Sanel Kusturica je u svom obraćanju istakao da je Sparkasse Bank u proteklim godinama bila jedna od najaktivnijih banaka na tržištu. Na teritoriji koji pokriva regionalni centar Tuzla, generisan je veliki dio ovog poslovnog uspjeha.

Konkretno, u proteklih pet godina je na prostoru filijale Tuzla plasirano je više od 400 miliona KM kredita, te ostvaren rast kredita od oko 44 % i depozita od oko 103%.

Investicija u kupovinu zgrade Sparkasse Bank u Tuzli potvrđuje našu odlučnost da ostanemo aktivan partner privredi, građanima, javnom sektoru i zajednici generalno“, kazao je Kusturica.

Veoma je važno da jedna austrijska banka ima povjerenje u Tuzlu, i da otvara ovako veliku filijaju, koja postaje centrala za Istočnu Bosnu. Uloženo je u Tuzlu 3,2 miliona KM, i vjeruje se u budućnost i budući razvoj Tuzle i TK, te ovog dijela BiH. Posebno sam ponosan što je na čelu tog poslovnog sistema, generalni direktor ove banke osoba iz Tuzle“- izjavio je danas gradonačelnik Imamović.

Vlada Tuzlanskog kantona s odobravanjem gleda na svaku investiciju i proširivanje kapaciteta svih privrednih subjekata u našem kantonu.Vrijednost ove investicije, i sama od sebe govori da je Sparkasse bank BiH, prepoznala poslovni potencijal Tuzlanskog kantona i da je ovdje vrijedno ulagati“ rekao je premijer Gutić i dodao da u prilog ovoj tezi govori i činjenica da je od ukupno 43 poslovnice u BiH, 8 poslovnica smješteno u našem kantonu.

Nova poslovnica banke otvorena je u centru Tuzle preko puta zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,