Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sindikat BiH stavlja radnicima na raspolaganje svoje resurse u Tuzlanskom kantonu

Preuzmite sliku

Savez samostalnih sindikata BiH (SSSBiH) podržava svaki oblik sindikalne borbe i u potpunosti stavlja na raspolaganje sve svoje resurse u Tuzlanskom kantonu radnicima koji traže rješenja za svoje probleme.

Na raspolaganju su im Kantonalni odbor SSSBiH TK, svi granski sindikati i sindikalne organizacije koji djeluju na tom području, saopćeno je iz Sindikata BiH.

– Istovremeno, apelujemo i tražimo od Skupštine Tuzlanskog kantona da, što je prije moguće, formira izvršnu vlast koja će imati kapacitet i biti spremna uhvatiti se u koštac sa trenutnom situacijom u TK. Pozivamo ih da zaborave na političke trgovine i razmirice i da u prvi plan stave brigu kako da budu na raspolaganju svim građanima, a posebno radnicima i radnicama u Tuzlanskom kantonu – navode iz Sindikata BiH.

Također su pozvali i ostale skupštine, odnosno parlamente na svim nivoima da što prije formiraju izvršnu vlast i počnu se baviti rješavanjem nagomilanih problema radnika na području cijele Bosne i Hercegovine, navodi se u saopćenju iz Službe za informisanje SSSBiH.

(Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,