Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Putnici razočarani: Wizz Air ukida dvije važne linije iz Bosne i Hercegovine

Preuzmite sliku

Niskotarifni prijevoznik Wizz Air planira prekinuti ili privremeno obustaviti nekoliko ruta.

Prijevoznik će prekinuti letove iz Banja Luke za Stockholm Skavsta, s posljednjom linijom planiranom za 28. avgust, kao i iz Banjaluke za Hamburg na kraju ljetne sezone 28. oktobra.

Kao rezultat toga, Wizz Air ove će zime održavati operacije od Banja Luke do Basela i Dortmunda.

Sa svoje strane, operator Aerodroma Republike Srpske saopštio je da zračni prevoznici zadržavaju pravo izmjene svoje mreže odredišta te da Aerodrom Banja Luka ima ugovor s Wizz Airom do ljetne sezone 2024.

Niskobudžetni prevoznik također planira obustaviti dvije linije iz Podgorice ove zime. Krajem oktobra će prekinuti letove iz glavnog grada Crne Gore za Rim Fiumicino i Beč. Međutim, Wizz je rekao da će obje rute biti obnovljene toekom ljetne sezone 2024., koja počinje 31. marta sljedeće godine.

Wizz Air je prošle zimske sezone održavao letove prema italijanskoj i austrijskoj prijestonici.

“U sklopu naše stalne analize i traženja novih opcija ruta, Wizz Air je odlučio privremeno obustaviti letove između Beča i Podgorice, kao i između Rima i Podgorice. Međutim, sa zadovoljstvom vas obavještavamo da će ove rute nastaviti prometovati tokom ljetne sezone. Ova strateška prilagodba omogućuje optimizaciju operacija, a istodobno osigurava da putnici mogu uživati u pogodnostima i dostupnosti ovih ruta tijekom razdoblja najvećeg prometa”, stoji u saopćenju Wizz Aira, prenosi Ex-Yu Aviation News.

Wizz Air će također obustaviti letove između Niša i Malmoa tokom zimskih mjeseci, a posljednji let u godini trebao bi se održati 27. oktobra.

Ruta je zadržana tokom prethodne zimske sezone, međutim, prevoznik je obustavio letove između dva grada u prošlosti, kao što je bio slučaj 2019. Malmo je bio prvo odredište Wizz Aira iz Niša.

“Wizz Air neće letjeti za Malmo tokom nadolazeće zimske sezone zbog operativnih razloga, ali se očekuje da će nastaviti održavati uslugu sezonski”, rekao je operater Zračne luke Srbije.

Kao što je ranije objavljeno, Wizz Air će pojačati operacije iz Skoplja i Beograda ove nadolazeće zime.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,