Srijeda, 17. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Prijavite dijete na besplatan pokazni čas STEM akademije u Tuzli

Preuzmite sliku

Neka i vaše dijete bude spremno za digitalno doba

U subotu, 16.09.2023. godine u 11:00 STEM AKADEMIJA TUZLA organizuje besplatan pokazni čas za sve zainteresovane učenike osnovnih i srednjih škola. Na pokaznom času će se budući STEM polaznici  i njihovi roditelji upoznati sa STEM programom, trenerima, robotima, elektroničkim uređajima i drugom edukacijskom opremom, te metodologijom rada na STEM akademiji.

Slijedom izvrsnih rezultata koje prva STEM akademija u BiH ostvaruje od 2017. godine, na ovaj sveobuhvatni STEM (Science, Technology, Engineering, Mathemtics) obrazovni program za djecu i mlade upisujemo desetu generaciju polaznika u Tuzli.

 • Stoga požurite i prijavite svoje dijete na besplatan pokazni čas na e-mail stem@empirica.ba (navesti: ime, prezime i starost djeteta, razred).

  Datum održavanja: 16.09.2023. godine

  Termin: 11:00 – 12:00

  Lokacija: Fočanska 1, Tuzla (zgrada fakulteta Visoka škola eMPIRICA)

 • STEM djeca i mladi se u okviru akademije uče logici, istraživanju i promišljanju, programiranju, robotici, upotrebi tehnologija u oblaku, sigurnoj i odgovornoj digitalnoj komunikaciji i kolaboraciji, kroz samostalan i timski rad. Naše STEM genijalce obrazujemo kroz projektni, problemski i produkcijski obrazovni pristup, učenjem metodom „pokušaja i pogrešaka”, po princip „uradi sam” ili kroz timski rad, kombinovanjem znanja koja su djeca u određenoj dobi savladala, čime im razvijamo kreativnost, kompetencije za istraživanje, detaljnu analizu, logičko promišljanje i argumentovanu raspravu, te komunikacijske, kolaboracijske i prezentacijske vještine. Sveobuhvatni obrazovni program STEM akademije usmjeren je ka razvoju znanja i kompetencija neophodnih svakom pojedincu u digitalnom dobu, uvodeći polaznike u svijet njihove budućnosti.

  STEM pristup u obrazovanju nije rezervisan samo za talentovanu djecu ili natprosječno inteligentnu djecu. Svakom djetetu treba omogućiti upoznavanje sa STEM područjima kroz dobro osmišljen i kvalitetan obrazovni program. STEM je, zapravo, dio naše svakodnevice, a djecu samo treba potaknuti da to osvijeste.

  Želite li da i Vaše dijete postane STEM genijalac i da mu omogućite maksimalan razvoj svih potencijala, bez obzira na profesiju koju će u budućnosti odabrati – prijavite ga na besplatan pokazni čas i saznajte zašto je STEM pravi program za nju/njega!

  Osnovne informacije dostupne su na web stranici STEM akademije www.stem-akademija.ba, a možete nas potražiti i na Facebook i Instagram društvenim mrežama. Više informacija možete dobiti putem e-maila stem@empirica.ba, te pozivom na broj 063 043 088.

  Deseta generacija polaznika STEM akademije u Tuzli počinje sa nastavom 30.09.2023. godine.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,