Srijeda, 15. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nakon Tuzle: WizzAir će od 2015. godine letjeti i sa Sarajevskog aerodroma

avio-wizz
Preuzmite sliku

Federalni ministar prometa i komunikacija Enver Bijedić, sa saradnicima i predstavnicima Međunarodnog aerodroma Sarajevo, održao je danas u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu sastanak sa generalnim direktorom niskotarifne aviokompanije “Wizz Air“ Jozsefom Varadijem.

  • wizzair-bijedic
  • Varadi je u ime uprave kompanije “Wizz Air” izrazio zahvalnost na prijemu, te istakao uspjeh koji ta aviokompanija postiže obavljajući operacije sa Aerodroma Tuzla. Naime, u proteklih 15 mjeseci sa pet direktnih linija “Wizz Aira”, Aerodrom Tuzla je ostvario promet od 150 hiljada putnika.

    Kako je istaknuto na sastanku, uprava ove kompanije želi razmotriti mogućnost saradnje i otvaranje linija sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

    Ministar Bijedić je pozdravio iskazanu namjeru i obećao svu potrebnu podršku, te rekao da se nada da će pregovori sa upravom Međunarodnog aerodroma Sarajevo rezultirati, kako je planirano, otvaranjem tri linije “Wizz Aira” već u ljeto 2015. godine, saopćeno je iz Federalnog ministarstva prometa i komunikacija.

    (ekapija.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,