Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Najveći turski proizvođač namještaja Kelebek u Tuzli otvorio prvi prodajni salon u BiH (VIDEO)

Preuzmite sliku

Najveći turski proizvođač i distributer namještaja Kelebek (Leptir) danas je u Tuzli otvorio svoj prvi prodajni salon u Bosni i Hercegovini. Salon je smješten u bivšoj zgradi “Poliuretanske hemije”, u industrijskoj zoni zapad, u modernom izložbeno-prodajnom prostoru, veličine 4500 m2.

Tim povodom gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović prisutvovao je otvorenju prodajnog salona, namještaja Kelebek, čiji vlasnik je i predsjednik Udruženja tursko-bosanskohercegovačkih privrednika Abdurrahman Uvak.

  • kelebek-tuzla-otvaranje5
  • „Naš strateški cilj je 4000 radnih mjesta za četiri godine, računajući od praznika rada 1. maja. 2016. godine. Ovakve investicije, poput investicija koje vodi poduzetnik iz Republike Turske, Abdurahman Uvak, taj cilj čine realnim. Gospodin Abdurahman u svom govoru rekao da će do polovice iduće godine imati do 400 uposlenika. Ako se ima u vidu da se Bingo otvara City centar u jedanaestom mjesecu ove godine, dvije fabrike na Bosanskoj poljani i ZOO park još u toku ovoga ljeta, onda samo u ovim Bingovim projektima očekujemo do 700 novih radnih mjesta. „Intral d.o.o.“ je neki dan najavio do 1. maja 2017. godine 150 novih radnih mjesta.  Kada se tome doda da ćemo mi u „BIT centru“ do polovice septembra imati 100 novih radnih mjesta za mlade inžinjere, u „Inkubatoru Lipnica“ 80 novih, a redovni poticaji za poljoprivredu i zapošljavanje Grada Tuzle stvaraju 500 novih radnih mjesta, imajući u vidu još ovdje nespomenute započete projekte, realni smo kada kažemo da do 1. maja iduće godine možemo imati između 1300 i 2000 novih radnih mjesta.

    Sve ovo naš cilj od 4000 radnih mjesta za četiri godine čine realnim. Možemo ga ostvariti sa efikasnim i brzim radom administracije i pružanjem efikasnih i poštenih usluga privrednicima, kao što smo to učinili vezano za investiciju gospodina Uvaka vrijednu 3 miliona KM. Moramo se zahvaliti privrednicima koji zapošljavaju veliki broj ljudi. Zato sam i predložio, a Gradsko vijeće Tuzle, na jučerašnjoj sjednici izglasalo, da najveće gradsko priznanje Tuzlansku povelju dobije veliki tuzlanski privrednik Senad Džambić, koji je vlasnik najveće bh. kompanije „Bingo“ koja ima više od 7000 zaposlenih, 20 fabrika, preko i 250 prodajnih centara širom BiH“, izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,