Srijeda, 26. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Međunarodni Aerodrom Tuzla: Wizz Air povećava broj letova u ljetnom periodu

Preuzmite sliku

Wizz Air sa Međunarodnog aerodroma Tuzla broji ukupno osam sedmičnih letova na tri linije tokom ljeta.

Prema trenutnom rasporedu, mađarska avio kompanija iz Tuzle za Memmingem leti tri puta sedmično i to; ponedjeljkom, srijedom i petkom. 

Kako je direktor Međunarodnog Aerodroma Tuzla, Dževad Halilčević potvrdio za Tuzlanski.ba, Wizz Air donio je odluku o povećanju sedmičnog broja letova tokom ljetnog perioda, kada je aerodrom frekventniji zbog dolaska naših građana iz dijaspore, ali i turista.

  • Od 3.8. do 31.8. kompanija će letjeti pet sedmičnih letova, odnosno, letovi će pored ponedjeljka, srijede i petka biti organizovani utorkom i subotom, što znači dodatnih devet letova u mjesecu augustu.

    Kako nam je direktor Haličević kazao tuzlanski aerodrom nije pred gašenjem kako su mnogi predviđali. Veća povezanost sa zemljama Francuske i Njemačke doprinijet će povećanju broja prevezenih putnika, a uprava aerodroma aktivno radi u cilju dodatnih poboljšanja.

    Podsjećamo, rad Međunarodnog aerodroma Tuzla je od velikog značaja za građane sa ovog područja, ali i privredu i turizam Tuzlanskog kantona. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje