Petak, 17. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mađarska će investirati 61 milion eura u BiH

Preuzmite sliku

Na sastanku održanom u FIPA-i, ambasador Mađarske u BiH Jozsef Negyesi informisao je direktora Agencije Gordana Milinića da će Mađarska investirati 61 milion eura u BiH u 2016. godini u projekte zaštite okoliša, poljoprivrede, turizma i energetike.

Od FIPA se očekuje da mađarskim investitorima prezentira investicione mogućnosti u Bosni i Hercegovini, posebno projekte iz navedenih sektora, te da animira sve institucije u BiH koje učestvuju u procesu privlačenja stranih investicija i potencijalnim investitorima da pruži punu podršku i pomognu u započinjanju njihove djelatnosti u BiH.

Milinić je obećao maksimalan angažman svih kapaciteta FIPA-e i  svu potrebnu pomoć prilikom odabira projekata i lokacija i pokretanja djelatnosti mađarskih kompanija. Pozvao je ambasadora da zajednički ulože napore kako bi animirali zainteresirane mađarske investitore da uspješno realiziraju njihove investicije u BiH, javlja Fena.

Obavijestio je također ambasadora o promotivnoj kampanji ”Invest in BiH” koju je FIPA već pokrenula, te o mogućnosti pripreme promotivnih spotova koji bi bili orijentirani na mađarske investitore.

Negyesi je također informirao Milinića o skorom proširenju poslovanja  kompanije ”Wizz Air” na sarajevski  aerodrom i otvaranju novih avio linija, posebno linije Sarajevo-Budimpešta, saopćeno je iz FIPA-e. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,