Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kompanija iz Srebrenice najavljuje nove investicije, konkursi za radnike stalno otvoreni

Preuzmite sliku

Fabrika za proizvodnju stambenih i građevinskih kontejnera Ekoboks iz Srebrenice, uspješno je završila prošlu poslovnu godinu. Proizveli su više od 2.500 kontejnera. U ovoj, najavljuju dalja investiranja, više radnih mjesta i osvajanje novih tržišta.

Konkursi za prijem varioca, montera, vodoinstalera u srebreničkoj kompaniji za proizvodnju kontejnera, gotovo uvijek su otvoreni.

Bojan Dačić, po zanimanju je autoelektričar, u fabrici kontejnera radi na kontroli.

– Provjeravam završni proizvod, da li su u funkciji prozori, vrata, podovi, laminat i struja – navodi Dačić.

Sanjin Simić završio je Ekonomski fakultet ali mu nije problem da radi i majstorske poslove. Zato je došao i dobio posao u proizvodnji. Brzo je napredovao na mjesto poslovođe u smjeni.

– Radio sam poslove van svoje struke, a sada mi se ukazala prilika za posao u onome za šta sam išao u školu – kaže Simić.

Kontejneri iz Srebrenice izvoze se u Srbiju, Austriju, Njemačku, Hrvatsku, Švajcarsku, Holandiju. Plan za ovu godinu je 3.000 kontejnera.

– Naši kontejneri se izvoze u zemlje Evropske unije i napravili smo saradnju sa deset kompanija – rekao je Marko Vojkić, direktor prodaje u firmi Ekoboks.

O uspjehu “Ekoboksa” govori i saradnja sa kompanijama poput Samsunga i Henkela, a ova kompanija može da se pohvali činjenicom da je za samo četiri godine sa 25 porasla na 140 radnika u proizvodnji.

– Uvijek smo otvoreni za nove radnike, čak i za ljude koji nemaju struku. Najviše primamo stolare, varioce i bravare – ističe Vasilije Simić, iz firme Ekoboks.

Ova kompanija je sa opštinom Srebrenica realizovala projekat isporuke i podjele kontejnera za stanovništvo koje se vraća na prijeratna ognjišta, odnosno u seoska srebrenička područja.

U prošloj godini isporučeno je 25 montažnih kontejnera – vikendica, izvještava RTRS.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,