Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ideju iz Amsterdama donijela u Lukavac: I u BiH se mogu ostvariti snovi (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

Primjer Lukavčanke Arnele Islamović koja je jučer u Lukavcu otvorila vlastiti “BrowBar” salon, ujedno i prvi u BiH, sa sobom nosi snažnu poruku mlade i ambiciozne djevojke koja se bez ičije podrške educirala, imala svoje snove i u konačnici veoma mlada uspjela dostići zacrtani cilj. Nije čekala posao u struci, nije željela studirati samo zato što je to bila želja njenih roditelja. Željela je živjeti svoj život, sanjati svoje snove.

Danas sa svojih dvadeset godina može reći da je uspjela, u svoj rodni grad Lukavac, ali i u BiH donosi prvi BrowBar (salon koji podrazumijava pružanje tretmana za uljepšavanja na principu brze usluge) pod brendom Magic brows by Arcie. Ideju  je prenijela iz Amsterdama a od jučer je zvanično ideja zaživjela i u Lukavcu.

Za Tuzlanski.ba Arnela se prisjetila svojih početaka koji nisu bili nimalo lagani. U konačnici Arnela je uspjela svoju ideju i svoj hobi pretvoriti u ozbiljno zanimanje i svojim primjerom pokazati kako konstantan rad, trud i edukacija mogu imati pozitivan epilog.

– Ljubav prema ovom biznisu sam ‘otkrila’ prije tri godine, ali vjerujem da je posjedujem u sebi od rođenja. Za mene su obrve prva ljubav i velika strast, to mi je prije svega anti-stres terapija, nešto u čemu toliko uživam dok radim, tako da zaboravim apsolutno na sve ostalo. Kad uz to sve dodam divnu klijenticu koja se toliko raduje finalnom izgledu u ogledu, mom radu i vremenu, zaista ne znam šta bih drugo mogla poželjeti”, kaže Arnela, te dodaje:

Arnela je svoje znanje gradila u jednom o najpoznatijih lanaca, salona ljepote u arapskim zemljama, “Pace e Luce”, brend koji potiče iz Libanona, zemlje koja je vodeća u segmentu ljepote i mode. Željna novog iskustva, otkrivanju kultura i tradicije, znanja i vještina, prihvatila je ponudu, spakovala je kofer i otisnula se u nepoznato mijenjajući svoj život kako kaže iz korijena. Radeći za “Pace e Luce” stekla je mnoga poznanstva. Njeni klijentice su bile iz Dubaia, Dohe, Jordana, Sirije, ali i dame iz Engleske, Amerike, Italije, Afrike, Australije…

– Arapkinje su generalno jako zahtjevne, tačno znaju sta žele, imaju nepredvidivu narav ali se čovjek vremenom navikne baš na sve”, priča Arnela, kojoj je bez obzira na sve udobnosti koje su joj omogućene u Qataru ipak nedostao Lukavac i njene kako kaže “žene”, koje je uređivala dvije godine. Nostalgija “natjerala” da na svojoj stranici Magic brows by Arcie svakodnevno održava komunikaciju s njima, a ubrzo i da donese odluku o povratku.

Nakon povratka u BiH odabrala je da u Lukavcu nastavi svoj biznis. Kaže kako se njeni snovi ostvaruju, a mladim u BiH poručila je da ne trče za za novcem, srećom, mirom. Kako ističe Arnela, potrebno je samo pronaći svoj san, fokusirati se na cilj, pozitivo razmišljati, okružiti se ljudima koji nas podižu, učiti i razvijati se, raditi vrijedno i žrtvovati se, pošteno i iskreno. Sve ostalo će doći, a da nećete ni primijetiti, zaključuje Arnela koja je jučer u društvu dragih ljudi, klijentica, prijatelja i roditelja. (Tuzlanski.ba | Foto: V. Živković)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje