Četvrtak, 7. Decembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Historijski april na aerodromu Tuzla: U četvrtom mjesecu više od 67 hiljada putnika!

Preuzmite sliku

Tuzlanski aerodrom i u aprilu je nastavio sa rekordnim brojem putnika, te je sa 67 hiljada prevezenih putnika mjesec april postao najprometniji ikada.

Kroz Međunarodni aerodrom Tuzla tokom mjeseca aprila prošlo je 67.152 hiljade putnika, što predstavlja najveći broj opsluženih putnika u ovom mjesecu otkako je aerodrom počeo sa radom.

Statistički gledano, april 2019. godine bio je najprometniji u dotadašnjem radu aerodroma kada je opsluženo ukupno 56.276 putnika, a sada je ta brojka premašena za više od 10 hiljada.

Ukupan broj putnika koji su koristili aerodrom Tuzla u prva četiri mjeseca ove godine je 227.193 putnika, piše putujte.ba.

Putnici su mogli putovati sa dvije redovne aviokompanije Wizz Air koji uspješno obavlja letove sa aerodroma Tuzla dugi niz godina i Ryanair, čiji su prvi avioni sa aerodroma Tuzla poletjeli u novembru 2022. godine.

Putnici su mogli odlaziti i dolaziti iz 5 država (Njemačka, Švicarska, Švedska, Austrija i Holandija), odnosno bilo je moguće putovati na 15 destinacija (Memmingen, Basel, Fridrichshafen, Frankfurt , Baden-Baden, Dortmund, Berlin, Nuremberg, Cologne, Malmo, Gothenburg, Stockholm, Cologne, Eindhoven i Vienna.)

S obzirom na ove pokazatelje, Međunarodni aerodrom Tuzla očekuje da će se nastaviti vrtoglavi rast putnika i u ostalim mjesecima 2023. godine.

Kroz anganžman cijelog kolektiva aerodrom je još jednom uspješno odgovorio svim izazovima i zadacima koji prate ubrzan i značajan porast broja putnika i avio operacija.

Zbog ovako pozitivnih rezultata, rukovodstvo Međunarodnog aerodroma Tuzla planira nove infrastrukturne projekte i druga ulaganja, sve sa ciljem daljih širenja kapaciteta aerodroma.

Jedan od najvećih svakako je izgradnja trećeg gatea koja je počela 31.01. 2023. , a koja predstavlja preduslov za treći bazni avion, nove destinacije, ali i nove aviokompanije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,