Utorak, 30. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Hidrocibalae: Ispod površine brzorastuće tehnološke kompanije

Preuzmite sliku

Popularno

Mladi, ambiciozni, inovativni.

Tako bi se u tri riječi mogao opisati tim iz Hidrocibalae, firme specijalizovane za hidrografska i geofizička istraživanja. Ali nama će trebati ipak malo više od tri riječi. U ovom ćemo članku otkriti malo više o ovoj brzorastućoj tehnološkoj kompaniji.

  • Osnovan u Vinkovcima, 2020. godine, Hidrocibalae se već može pohvaliti radom na brojnim svjetskim projektima istraživanja i gradnje u moru, među kojima je čak 90% vezano uz gradnju obnovljivih izvora energije u moru, točnije vjetroelektrana. Hidrocibalae sudjeluje i u projektima poput gradnje umjetnih otoka diljem svijeta gdje pruža konzultantske usluge kod obrade podataka. Osim toga, tvrtka igra važnu ulogu u razminiravanju podmorskih područja, prilikom identifikacije eksplozivnih naprava na dnu mora.

    Vise o uslugama koje nudi Hidrocibalae, mozete procitati na njihovoj web stranici.

    Tajna uspjeha? Dobra radna atmosfera.

    Hidrocibalae je u samo tri godine narasla na 55 zaposlenika. Oni čine multidisciplinaran tim stručnjaka iz geologije, geodezije, matematike, informatike, IT-a i drugih područja.

  • No osnivač i direktor kompanije, Dino Dragun, ističe kako je kompanija otvorena svima koje zanima obrada prostornih podataka i željni su učenja i napredovanja. Uz brojne interne treninge i edukacije, zaposlenici imaju priliku učiti o geofizici, oceanografiji i hidrografiji uz predavanja vodećih svjetskih stručnjaka.

    U Hidrocibalae velik je fokus na individualnom pristupu, pri čemu je cilj da svaki zaposlenik iskoristi svoj puni potencijal. Tokom onboarding procesa nastoji se utvrditi interese novih kolega i otkriti koje im područje posla najbolje odgovara.

  • “Uvjereni smo kako je ovo najbolji način da se postigne zadovoljstvo kolega i da im se omogući karijerni put koji zaslužuju.”, tvrdi Dino.

    Osim mogućnosti napretka i zdrave atmosfere u timu, njeguje se balans poslovnog i privatnog života. Uz fleksibilno radno vrijeme, tvrtka uvijek pokazuje razumijevanje za privatne situacije zaposlenika.

  • I vi možete postati dio Hidrocibalae tima

    Ako ste u ovom članku pronašli opis svog idealnog radnog mjesta, a zanima vas hidrografija i obrada podataka, imate sreće. Naime, Hidrocibalae je nedavno otvorio ured i u Tuzli i trenutno traže više inženjera u odjelu za obradu podataka. Više o opisu posla možete saznati ovdje ili direktno kontaktirati Hidrocibalae. Sretno!

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,