Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Babilon nastavlja sa lijepim humanim pričama

Preuzmite sliku

Njihovi snovi trebaju NAŠU podršku

Da li ste znali da je svako peto dijete u BiH na neki način ranjivo i onemogućeno mu je da ostvari svoje snove, što znači da nemaju osnovne životne potrepštine, redovne obroke i zadovoljavajući smještaj, te im nedostaju potrebni uslovi za obrazovanje i izgradnju životnih vještina. Uz roditeljsku ljubav i podršku, ishrana, zdravlje, obrazovanje i usvajanje životnih vještina, su važni elementi sretnog djetinjstva a kasnije i svakodnevnog života.

  • U okviru Festivala Savremena žena koji se već nekoliko godina održava u Tuzli ove godine smo imali tu čast da budemo dio njega, i to na najljepši mogući način. Naime, firma Babilon doo Tuzla već treću godinu za redom je dio projekta “Njihovi snovi trebaju Vašu podršku” pod pokroviteljstvom neprofitne organizacije World Vision BiH.

  • Projekat se zasniva na tome da mi stipendiramo troje djece koja nisu u najboljem materijalnom i finansijskom stanju i pokušavamo da njihove snove pretvorimo u javu i da im ne dozvolimo da prestanu sanjati.

    Naša motivacija za samo uključenje u ovaj projekat jeste ta da pokušamo unijeti promjenu u živote ove ranjive djece, da im vratimo osmijeh na lice i vjeru da se snovi ostvaruju i da je sve moguće.

  •  

    Mi kao društvo ne smijemo dozvoliti da generacije potencijalnih uspješnih žena i muškaraca ostane ne prepoznata i zapostavljena.

    Kako je bilo na samom festivalu možete pogledati na slikama, a mi pozivamo sve ljude dobre volje da se priključe ovom projektu i da usrećimo što više djece.

    O samoj organizaciji možete više pročitati i na linku OVDJE.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje