Subota, 30. Septembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Žena pokradena u Mostaru: “Da li je moguće da policija ne može ništa uraditi?”

Preuzmite sliku

Džeparoši u Mostaru koriste gužvu i svaki trenutak nepažnje turista za krađu. Takva situacija dogodila se Jeleni Raguž, koja je sa svojom porodicom stigla u posjetu Mostaru.

Jelena Raguž je sa suprugom u utorak, 1. augusta, posjetila Mostar i Stari grad, gdje su je navodno opljačkale, kako je napisala u objavi na Facebooku, tri žene.

“Kada sam došla do auta i vidjela da mi je torbica otvorena i da nema novčanika, vraćali smo se odmah nazad i pozvali policiju. Svi radnici u radnjama u Starom gradu su nam rekli da su to tri žene koje džepare”, napisala je Jelena.

U novčaniku je, kaže, imala lične dokumente i 2.300 eura.

  • “Istog trena kada sam vidjela da nema stvari zvala sam banku da blokira račun. One su u međuvremenu uspjele podići u tri navrata još 1.017 eura sa računa. Podignuto je u SBBH ATM MOSTAR. Vrijeme podizanja je bilo od 12:00-12:03 sati. Da li je moguće da tamo nema kamera da se vidi ko je to napravio? Da li je moguće da policija ne može ništa uraditi, kada trgovci znaju ko su??”, nastavila je.

    Istaknula je kako je kontaktirala sve moguće brojeve policije u Mostaru, no umjesto odgovora, dobila je poruku da se birani brojevi ne koriste.

    “Ovo je bio moj prvi i zadnji posjet Mostaru. Znači ovo je prestrašno”, zaključila je Jelena. (N1)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje