Srijeda, 23. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Zbog 24 neplaćene kazne i duga oko 6.870 KM mladić iz Teslića ostao bez “golfa 2”

Preuzmite sliku

Teslićki policajci su u nedjelju oko 21.10, prilikom kontrole golfa za čijim volanom je bio Aličković, utvrdili da su na autu lažne tablice

Arnel Aličković (25) iz Teslića, koji ima 24 neplaćene kazne, za koje ukupan dug iznosi oko 6.870 KM, ostao je bez “golfa 2”, kojim je upravljao iako su na njemu bile nepripadajuće registarske oznake, a kojim je pritom važnost istekla još krajem jula prošle godine.

Teslićki policajci su u nedjelju oko 21.10, prilikom kontrole golfa za čijim volanom je bio Aličković, utvrdili da su na autu lažne tablice, javljaju Nezavisne novine.

Provjerama u službenim evidencijama utvrđeno je da je on višestruki povratnik u prekršajima, te da ima dug u registru novčanih kazni.

“U pitanju su upravljanje vozilom pod zabranom, vožnja neregistrovanog automobila, nezaustavljanje policiji, istek važnosti potvrde o registraciji, tehnička neispravnost, tuča, napad na policiju u Tesliću itd.”, kažu izvori Nezavisnih.

Protiv Aličkovića će Osnovnom sudu Teslić biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja.

Kako saznajemo, Policijska stanica Teslić je tokom prošle i pretprošle godine oduzela dva vozila višestrukim povratnicima u prekršajima za volanom.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,