Ponedjeljak, 4. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Za četvoricu Gračanlija određren pritvor: Osumnjičeni da su izvršili razbojištvo nad osam Turskih državljana

Preuzmite sliku

“Sa različitim i podjeljenim zadacima koristeći sprej suzavac, palicu i sredstva za vezivanje uz upotrebu fizičke sile, tukli, stezali im ruke kako bi za sebe prisvojili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko deset hiljada eura.”

Kantonalni sud u Tuzli prihvatio je prijedlog Kantonalnog tužilaštva TK i četvorici lica inicijala IF, Dž J. M.H, B.Ć iz Gračanice odredio mjeru jednomjesečnog pritvora.

Pritvor je određen zbog postojanja osnovane sumnje da su dana 12.11.2023. godine u vremenskom periodu od 21,00 sati do 00,00 sati, na području općine Gračanica u naselju Drafnići, po prethodnom dogovoru, da izvrše razbojištvo nad osam Turskih državljana, djelujući u grupi ljudi, u namjeri da na taj način za sebe pribave imovinsku korist u vidu novca, mobilnih telefona, putnih isprava na način da su ih dovezli do obližnje šume, pa sa različitim i podjeljenim zadacima koristeći sprej suzavac, palicu i sredstva za vezivanje uz upotrebu fizičke sile, tukli, stezali im ruke kako bi za sebe prisvojili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko deset hiljada eura.

Branilac u ovom predmetu tuzlanski advokat Hećimović Bakir za Tuzlanski.ba je potvrdio ovu informaciju, te naveo da je u ovom predmetu prije početka glavnog pretresa počelo saslušanje Turskih državljana radi sudskog obezbjeđenja dokaza obzirom da će isti biti deportovani van naše zemlje obzirom da na posebne upite odbrane nisu imali prijavljen boravak u Bosni i Hercegovini.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje