Ponedjeljak, 30. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

“Vraća se starom biznisu”: Advokat otkriva kakvi su uslovi Tijani Ajfon u pritvoru

Preuzmite sliku

Miloš Stevanović, advokat koji zastupa starletu Tijanu Maksimović, poznatiju kao Tijanu Ajfon, koja je osumnjičenja za podvođenje i organizovanu prostituciju, otkrio je kada bi starleta eventualno mogla da se nađe na slobodi. 

Tijana je prije nekih četiri, pet dana prebačena prebačena iz zatvora u Doboju u pritvorsku jedinicu Kazneno-popravnog zavoda u Bijeljinu. Ona se osjeća dobro, smještaj je dobar. Mi očekujemo da bi ona uskoro mogla da se nađe na slobodi, ne znamo tačno još koji datum je u pitanju, ali to ćemo znati vrlo brzo. Svakodnevno idem kod nje u posjetu, čujemo se dnevno najmanje jednom. Tijana je u kontaktu sa svojom porodicom koja vodi računa o njoj, javlja joj se dosta prijatelja. Mi se nadamo da će vrlo brzo ona biti u prilici da sama daje izjave”, istakao je Stevanović za Blic.

Advokat Tijane Ajfon je dodao da se redovno čuje sa starletom osumnjičenom za prostituciju i istakao da je ona jedina koja je i dalje u pritvoru jer je u akciji “Kristal” u kojoj je uhapšena bila jedina državljanka Srbije.

“Svi ostali su pušteni, s obzirom na to da su državljani Bosne i Hercegovine, Tijana je jedina koja je iz Srbije. Podsjećam vas da Tijana ništa nije priznala ni potpisivala bilo kakve sporazume, tek će uslijediti eventualno suđenje ako dođe do podizanja optužnice”, rekao je advokat.

Dodao da je u ćeliji straleta sama, ali da ima korektnu saradnju sa policijom i da će se po izlasku iz pritvora vratiti svom biznisu.

“Kad bude izašla iz pritvora nastaviće da se bavi svojim biznisom koji je radila i prije, a to je taj salon koji je nedavno otvorila. Sama se nalazi u pritvorskoj ćeliji i ima korektnu saradnju sa policijom. I hrana je dobra i može da koristi i telefon da priča sa mnom”, zaključio je Stevanović. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje