Utorak, 3. Oktobra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Uposlenik Gradske uprave razbio stakla na portirnici gradske uprave

Preuzmite sliku

Određen je pritvor osobama inicijala A.D.(1981) i Z.B. (1971) iz Tuzle, koji su prošle sedmice razbili stakla na ulazu u zgradu Gradske uprave Tuzla.

Kako je za RTV Slon potvrđeno, osoba inicijala A.D. inače je uposlenik Gradske uprave Tuzla, te je do sada radio na poslovima osiguravanja objekta.

Inače, kako se saznaje A.D. je i prije ovog incidenta, napravio sličan, također u zgradi Gradske uprave, nakon  čega je poslan na bolovanje, međutim, ubrzo nakon toga, vratio se na posao, te je putem telefona prijetio drugom uposleniku koji je prijetnje prijavio.

Dan poslije, A.D. je u pratnji Z.B. došao u prostorije Gradske uprave, te zajedno s njim razbio staklo glavnih ulaznih vrata u zgradu Gradske uprave, kao i staklo ulaznih vrata šalter sale za pružanje usluga građanima.

Iz Uprave policije MUP-a TK su naveli da su osobe bile pod dejstvom alkohola.

“Navedenim licima je zbog sumnji u počinjenje krivičnog djela iz člana 362 KZ FBiH, nasilničko ponašanje, oduzeta sloboda, izvršeno je alkotestiranje te je utvrđeno da su osobe pod dejstvom alkohola i isti su zadržani u prostorijama za zadržavanje UP MUP TK-a, a nakon kriminalističke obrade,  isti će biti predati u nadležnost postupajućeg tužioca”, saopćeno je iz Uprave policije MUP-a TK.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje