Utorak, 31. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Ukrajinke uhapšene u Mostaru zbog navođenja na prostituciju

Preuzmite sliku

SIPA lišila slobode tri ženske osobe zbog navođenja na prostituciju.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u Mostaru pretresli tri lokacije i slobode lišili tri lica, državljanke Ukrajine, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo iz člana 187. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine “Međunarodno navođenje na prostituciju”.

Navedena lica, sumnjiče se da su učestvovala u organizovanju ili vođenju aktivnosti u vezi sa pružanjem seksualnih usluga na području Mostara, tako što su ostvarivali kontakte sa korisnicima i posredovali u dogovorima za pružanje seksualnih usluga.

Tokom pretresa stambenih objekata, otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku, i to: mobilni telefoni, SIM kartice, određeni novčani iznos i drugi predmeti.

Lica lišena slobode privedena su u službene prostorije SIPA-e gdje se kriminalistički obrađuju u prisustvu tužioca Tužilaštva BiH.

U vezi sa realizacijom gore navedenih aktivnosti, SIPA će u zakonskom roku nadležnim pravosudnim institucijama podnijeti odgovarajuće izvještaje.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje