Četvrtak, 30. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

UIO BiH regionalni centar Tuzla oduzeo 179 kilograma duhana i skoro pet hiljada kutija cigareta

Preuzmite sliku

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje u operativnoj akciji “BLOK II” oduzeli su 179 kilograma sitno rezanog duhana kao i 4.858 paklica različitih cigareta ukupne tržišne vrijednosti u iznosu od 64.000 KM, javlja Anadolija.

Službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja UIO su na području u regionalnog centra Tuzla proveli akciju kodnog naziva “Blok II”.

Tom prilikom je identificirano lice koje se bavi nedozvoljenim prometom akiciznih proizvoda te je izvršen pretres putničkog motornog vozila, stambenog objekta i pomoćnih objekata.

Prilikom aktivnosti na terenu pronađena je i privremeno oduzeta veća količina duhanskih proizvoda: 179 kilograma sitno rezanog duhana za pušenje i 4.858 paklica raznih cigareta koje nisu bile obilježene akciznim markicama Uprave za indirektno oporezivanje.

Procijenjena tržišna vrijednosti privremeno oduzete robe iznosi 64.000 KM.

Protiv osumnjičenog lica će biti podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo Nedozvoljen promet akciznih proizvoda, iz člana 210a Krivičnog zakona BiH. (Foto: Ilustracija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,