Ponedjeljak, 25. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Uhapšene četiri osobe: Policija u Travniku i Bugojnu pronašla drogu, oružje, tromblonske mine (FOTO)

Preuzmite sliku

U nastavku pojačanih aktivnosti koje su usmjerene na borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, tokom protekla dva dana provedena je još jedna uspješna akcija na području Bugojna i Travnika, saopćio je MUP Srednjebosanskog kantona.

U akciji su sudjelovali policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Bugojno, koji su na osnovu pribavljene naredbe Općinskog suda Bugojno, u Ulici Armije BiH u toj općini izvršili pretres porodične kuće u kojoj su zatečene četiri osobe, od kojih je jedna mlađa ženska osoba.

Prilikom pretresa pronađene su različite praškaste i zeljaste materije u količini od oko 500 grama, za koje se sumnja da je opojna droga speed i cannabis, digitalna vaga, kao i drugi predmeti i sredstva koja se koriste za proizvodnju i promet opojnih droga.

Akcija je nastavljena na području Travnika, gdje su policijski službenici Sektora kriminalističke policije u suradnji s Jedinicom za specijalističku podršku, na osnovu naredbe Općinskog suda Bugojno izvršili pretres porodične kuće i pratećih objekata u mjestu Han Bila, općina Travnik. Prilikom pretresa pronađena je jedna automatska puška, tri tromblonske mine, kao i određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Prilikom provođenja navedene akcije slobode su lišene četiri osoba koje se sumnjiče za kaznena djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, kao i za kazneno djelo “nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija”.

U saradnji s nadležnim županijskim tužiteljstvom, protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,