Četvrtak, 30. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Uhapšena dvojica Sarajlija zbog sumnje da su na OLX-u lažno iznajmljivali vikendice

Preuzmite sliku

Policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo uhapsili dvije osobe iz Sarajeva zbog sumnje da su na OLX-u lažno iznajmljivali vikendicu.

Riječ je o krivičnom djelu prevara iz Krivičnog zakona FBiH, a sumnja se na pribavljanje protivpravne finansijske koristi.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Sarajevu, policijski službenici Federalne uprave policije su slobode lišili A.B. (1980) i N.S. (1980) nastanjenih u Sarajevu. Obje osobe su povratnici u vršenju krivičnih djela. Za jednom osobom koja se dovodi u vezu sa istim krivičnim djelom se još uvijek aktivno traga i raspisana je centralna sudska potjernica.

Navedene osobe se sumnjiče da su određeni vremenski period s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi kreirala korisničke račune na internet stranici Olx.ba s ciljem lažnog oglašavanja, a u vezi sa iznajmljivanjem vikendice za doček novogodišnjih praznika. Veći broj oštećenih osoba je unaprijed plaćalo nepostojeću uslugu, a uhapšene osobe su uplaćeni novac koristile u vlastite potrebe.

Nakon izvršenog pretresa pokretne i nepokretne imovine koju koriste uhapšeni, pronađeni su laptop, mobiteli, sim kartice, certifikati, kao i drugi dokazi koji se mogu dovesti u vezi sa izvršenjem ovog krivičnog djela.

Nakon završenog pretresa će biti kriminalistički obrađena i ispitana na okolnosti koja im se stavljaju na teret, a Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biće dostavljen Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo, prenosi Klix.ba.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje