Subota, 18. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Uhapšen razbojnik osmunjičen za pljačku kladionice u Tuzli

Preuzmite sliku

Oduzeta je sloboda licu koje se dovodi u vezu sa počinjenjem navedenog krivičnog djela.

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla) su, operativnim radom na rasvjetljavanju krivičnog djela Razbojništvo počinjeno dana 11.1.2024. godine nad uposlenicom sportske kladionice u Tuzli, identifikovali i oduzeli slobodu licu koje se dovodi u vezu sa počinjenjem navedenog krivičnog djela, a radi se o M.Dž., rođen 1980.godine iz Lukavca.

Vezano | Tuzla: Uz prijetnju pištoljem izvršeno razbojništvo u kladionici

Dana, 26.1.2024.godine M.Dž. je, nakon izvršene kriminalističke obrade i drugih poduzetih radnji u cilju dokumentovanja i rasvjetljavanja predmetnog krivičnog djela, uz Izvještaj, predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Razbojništvo iz člana 289. stav 2. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine – saopćeno je iz Uprave policije MUP-a TK.

Podsjećanja radi, 12. januara opljačkana je kladionica u Rudarskoj ulici, a tada nepoznata osoba uz prijetnju pištoljem od radnice je uzela novac i pobjelga.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,