Utorak, 21. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Uhapšen mladić iz Bugojna: Pronađeni 29 noževa, droga, pajser, bejzbol palica…

Preuzmite sliku

Policija je u mjestu Kula u opštini Bugojno uhapsila muškarca čiji su inicijali M.I. (25) kod kojeg je pronađeno 29 noževa, droga, pajser i bejzbol palica.

Policija je na osnovu naredbe Opštinskog suda Bugojno u mjestu Kula izvršila pretres kuće koju koristi M.I. i pronašla veći plastični paket sa spidom, sedam drobilica za usitnjavanje kanabisa, lulu za konzumiranje kanabisa.

Pronađeno je i 13 noževa raznih proizvođača i dimenzija, 14 kratkih noževa-čakija, četiri komada metalnih boksera, dvije preklopne čakije, bejzbol palicu, pajser i 93 komada tableta, saopšteno je iz MUP-a Srednjebosanskog kantona.

Za muškarcem M.I. bila je raspisana potjernica Opštinskog suda Bugojno u vezi sa krivičnim djelima nasilničko ponašanje i izazivanje opšte opasnosti, koja su izvršena u ranijem periodu.

Svi navedeni predmeti su oduzeti, a protiv osumnjičenog se u saradnji sa nadležnim Kantonalim tužilaštvom poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u cilju dokumentovanja i dokazivanja premetnih krivičnih djela.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje