Četvrtak, 24. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ubica iz Nedžarića izvršio samoubistvo nakon što ga je opkolila policija

Preuzmite sliku

Napadač odgovoran za jutrošnje ubistvo žene u sarajevskom naselju Nedžarići izvršio je samoubistvo.

Po riječima glasnogovornika MUP-a Kantona Sarajevo Mirze Hadžiabdića, ubica je lociran u efikasnoj akciji policijskih službenika Uprave policije MUP-a KS i PU Istočno Sarajevo na lokalitetu Gušča brdo, Istočna Ilidža, te je u jednom momentu pucao iz vatrenog oružja prema policijskim službenicima.

“Kad je primijetio veći broj policijskih službenika izvršio je samoubistvo.”, rekao je Hadžiabdić.

Vezano | Pucnjava u Sarajevu: Ima povrijeđenih osoba | Hamza: ‘Uposlenica KJKP Park ranjena slučajno, ubijena nama nepoznata osoba’ | Opasan i naoružan: Otkriveno gdje se krije muškarac koji je u Sarajevu ubio djevojku i ranio ženu 

U napadu u Nedžarićima smrtno je stradala ženska osoba inicijala S. T., 1980. godište, dok je, također ženska osoba, inicijala S.M. 1960. godište zadobila teže tjelesne povrede, te je zadržana na liječenju na Klinici za torokalnu hirurgiju i van je životne opasnosti.

Radeći na rasvjetljavanju izvršenih krivičnih djela, kvalifikovanih kao ubistvo iz člana 166 i Izazivanje opće opasnosti s težom posljedicom iz člana 323 KZ FBiH, policijski službenici su identifikovali osumnjičenu osobu inicijala N.Č. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje