Srijeda, 28. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

U toku velika istraga: Dječaci seksualno zlostavljali vršnjaka u Gračanici zbog izazova na TikToku?

Preuzmite sliku

U javnosti su se pojavile se informacije da je nekoliko dječaka u jednom privatnom objektu na području Gračanice seksualno zlostavljalo vršnjaka te da je navodno riječ o TikTok izazovu. Nezvanično, sve je snimljeno mobilnim telefonom. 

Sve navode provjeravaju službenici MUP-a TK u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom, a slučaj je prijavljen 18. novembra Policijskoj upravi u Gračanici.

Iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona za medije je saopćeno da službenici Uprave policije MUP TK-a u saradnji sa Tužilaštvom Tuzlanskog kantona preduzimaju potrebne mjere i radnje u vezi događaja koji je prijavljen 18. novembra 2022. godine PU/PS Gračanica, a koji se prema navodima prijavitelja dogodio u privatnom objektu, a ne u prostorijama škole u Gračanici.

“Obzirom na osjetljivost istrage i zaštitu maloljetnih lica/djece – aktera navedenog događaja nismo u mogućnosti iznositi više informacija” saopćeno je iz Uprave policije MUP-a TK.

Prema nezvaničnim informacijama, navodno je reč o TikTok izazovu koji u kojem su učestvoali učenici jedne osnovne škole.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje