Ponedjeljak, 30. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

U RS-u uhapšeno 28 osoba: Pronađena droga, naoružanje i ukradena roba (FOTO)

Preuzmite sliku

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske danas su, uz nadzor Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, realizovali akciju kodnog naziva „Petrićevac“ u okviru koje je slobode lišeno 28 lica zbog postojanja osnova sumnje da su kao organizovana kriminalna grupa izvršili više različitih krivičnih djela.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač je na današnjoj pres konferenciji istakao da je u pretresima, koji su izvršeni na 31 lokaciji, osim droge, pronađena i određena količina ilegalnog naoružanja i robe iz ranijih krađa i provala koje je počinila ova kriminalna grupa.

On je dodao da će u narednom periodu biti izvršene provjere oružja i lica, s ciljem utvrđivanja povezanosti istih sa određenim krivičnim djelima.

Ministar Lukač je čestitao Upravi za organizovani i teški kriminalitet i Policijskoj upravi Banjaluka na uspješno realizovanoj akciji.

Načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet Darko Ilić rekao je da je tokom akcije oduzeto više kilograma marihuane i određena količina kokaina, oružja i drugih predmeta koji potiču iz drugih krivičnih djela.

On je istakao da je droga bila namijenjena za preprodaju na teritoriji Grada Banjaluke, Mrkonjić Grada, Kozarske Dubice i Prnjavora.

„Riječ je o organizovanoj grupi koja je imala jasan način organizacije, gdje se znalo ko šta od određenih članova radi, šta mu je konkretan zadatak. Lica će u toku dana nakon obrade biti predata u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci, a mi ćemo nastaviti sa prikupljanjem dokaza koji su potrebni za dalje vođenje krivičnog postupka“, pojasnio je načelnik Ilić.

On je istakao da od 28 uhapšenih, 22 lica nikada nisu procesuirana i nikada nisu odgovarala za neko krivično djelo.

Takođe na današnjoj pres konferenciji, Direktor policije Republike Srpske Darko Ćulum je rekao da su pripadnici Policijske uprave Banjaluka rasvijetlili pokušaj ubistva Danijela Topića u naselju Borik u Banjaluci.

Načelnik Policijske uprave Banjaluka Željko Spasojević rekao je da su slobode lišena lica inicijala D.Ć. (1982) i A.F. (1986) zbog sumnje da su juče u ovom gradu tridesetjednogodišnjaku nanijeli povrede opasne po život. Teda su sva trojica od ranije poznati policiji.

„Policijski službenici ispituju osumnjičena lica i preduzimaju sve potrebne mjere i radnje s ciljem ravjetljavanja okolnosti ovog slučaja“, dodao je načelnik Spasojević. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje