Petak, 24. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

U RS-u čak 57 posto kontrolisanih vozača počinilo prekršaj

Preuzmite sliku

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske je u okviru  republičke akcije „Pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu brzine kretanja motornih vozila i  utvrđivanje prisustva alkohola u organizmu vozača“ kontrolisalo 6.424 vozača, od čega je sankcionisan 3.671 učesnik, odnosno 57,14% od ukupnog broja.

Zbog prekoračenja propisane brzine kretanja vozila, sankcionisano je 2.227 vozača, dok je za 571 prekoračenje brzine izrečena i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom i određeni sukazneni bodovi.

U toku akcije, alkotestirano je 2.579 vozača ili 40,14%od ukupnog broja kontrolisanih, dok jeiz saobraćaja isključeno 494vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili odbijanja alkotestiranja.

Ministarsto unutrašnjih poslova Republike Srpske će i u narednom periodu sprovoditi pojačane kontrole učesnika u saobraćajusa ciljem poboljšanja stanja bezbjednosti. Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da se odgovorno ponašaju i poštuju saobraćajne propise i tako zaštite svoj i živote drugih u saobraćaju. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,